9 Şubat 2015 Pazartesi

Astroloji Aile ve Kökler


Beden ve ruhtan oluşan bütünlüğümüz başka insanların varlığına ihtiyaç duyar. Anne ve baba veya bir aile olmazsa olmazlarımızdandır. Büyümemizde, yetişmemizde, hayatı yaşarken gösterdiğimiz her tür davranışımızda yetiştiğimiz ortamın bizi büyüten kişilerin etkisi yadsınamaz.

Anne ve baba veya o konumda bulunan kişiler çocukluktan itibaren kişiliğin gelişmesindeki etkisi önceliklidir.. Kişinin hayatındaki anne ve baba  figürlerini astrolojik olarak açıklamak için Ay ve Güneş'i kullanırız. Bu iki parlak gösterge aynı zamanda ruhsal derinliği ve özü hakkında bize pek çok bilgi verir. 

Güneş ile kişinin hayatındaki erkek figürleri, patron konumundaki kişiler ve en nihayetinde baba açıklanır. Güneş'in bulunduğu burç, aldığı açılar ve hangi evde olduğu bize kişinin baba ile olan ilişkisini açıklayacaktır. Güneş'in zararda olduğu burçta bulunması, ev konumunun zayıf olması ve sert açılar alıyor olması kişinin baba ile ilişkisiinde ve sonrasında erkek figürleri ile olan ilişkilerinde sıkıntı yaşayacağı konusunda önemli bir gösterge olarak söyleyebiliriz. Bu durumlara örnek olarak 12.evde yer alan bir Güneş'e sahip kişi özünü dış dünyada göstermekte zorlanacağı gibi babası ile olan ilişkisinin soğuk, mesafeli olduğu veya babanın sevgisini göstermesi fakat mesafe olarak uzakta bulunması sebebiyle bir eksiklik yaşayabileceği ihtimallerini söyleyebiliriz. 
Güneş-Mars, Güneş-Pluto açıları baskıcı, manipülatif bir baba figürü karşımıza çıkarabilir. Güneş'in konumun iyi olması ise baba ile güçlü ilişkiler olabileceğine işarettir. Güneş-Merkür üçgen açısı mental anlamda kişiye destek olan fikir dünyasını gelişmesine katkıda bulunan bir babayı gösterebilir.

Ay besleyen, büyüten derinlere hitap eden yapısıyla astrolojide anneyi temsil eder. Ay'ın konumu aldığı açıları ve bulunduğu ev kişinin annesi ile olan ilişkisini açıklamada önemli bir faktördür. Ay'ın Oğlak burcu gibi zararda olduğu bir burçta olması anne ile mesafeli soğuk ilişkiyi gösterebileceği gibi Ay-Pluto karesi duygusal açıdan baskı kuran bir anneye işaret edebilir. Ay-Jüpiter olumlu açısı ise kişiyi destekleyen bir anneyi açıklar.

Dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan birisi de astrolojide gündüz doğan kişilerde Güneş babayı temsil ederken, Venüs anneyi gösteriyor fakat gece doğumlu kişilerde Satürn babayı gösterirken Ay ise anne temsilcisidir ve bu şekilde yorum yapılır.

Anne ve baba aile için en önemli figürler olmakla birlikte aileyi, kişinin köklerini, çocukluk dönemini açıklamak için haritada 4. eve bakılır. Bu evde bulunan burç ve gezegenler kişinin çocukluk döneminde yetiştiği aile ortamının genel havasını açıklamada önemli bir göstergedir. 4. evde Satürn olan bir kişi kendisini çocukluk döneminde baskı altında özgüveni düşük bir şekilde hatırlayabilirken zarada olmayan bir Jüpiteri olan kişi ise gayet keyfili, neşeli bir şekilde hatırlayabilir.

Haritada 3. ev ailenin diğer fertleri olan kardeşler ve yakın akrabaları temsil eder. Bu evdeki burç, bu burcun yöneticisi ve evdeki gezegen yerleşimlerinden  kardeşlerle yakın akrabayla olan ilişkileri açıklayabiliriz.

 9. ev ise kişinin uzak akrabalarını onların nasıl olduğunu gösterebilir. Aynı zamanda 9. ev eşin yakın akrabalarını da gösterir. Tabi haritada eşin karekterini yapısını nasıl bulabiliyoruz dersek bunun içinde 7. evdeki burca, o burcun yönetici gezegenine ve evde bulunan gezegenlere bakmamız gerekiyor.

Psikolojide pek çok davranışımızın kökeninde geçmişimizde yaşadığımız deneyimlerin etkisinin olduğu biliniyor. Haritamızı doğru algıladığımızda davranışlarımızın sebeplerini, sürekli tekrar edip duran hatalarımızın özündeki gerçekleri varsa içimizdeki acı ve öfkenin kaynağını bulmak çok zor olmayacaktır. Bir tedavinin işe yarayabilmesi için en önemli şey doğru teşhis koyabilmektir. Sadece acılarımız, zayıflıklarımız değil ailemizden köklerimizden gelen güçlü yanlarımızı da keşfetmek bu sayede mümkün olabilmektedir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder