5 Şubat 2015 Perşembe

Gezegenlerden Yansımalar

                                    

Uzayıp giden sonsuzluk, derin bir boşluk ve kaos. Ölümlü faniler olarak yaşamımızı anlamdırmaya başladığımızda dikkatimizi çekti gökyüzü. Acaba neler oluyordu oralarda. Karanlığın ardında ne tür sırlar barındırıyordu. Tarih boyu insanlar bu soruları merak etti ve yanıtlar aradı. 
İlk başta yeryüzünden görünen gezegenleri yorumladılar, önemler atfettiler. Öyle ya ihtişamlı bir şekilde dünyanın etrafında dönen bu varlıklar bi anlam ifade etmeliydi. En güçlü şekilde görünen Güneş'i sonra gecenin efendisi Ay'ı anlattılar sonra Merküri Venüs, Mars, Jüpiter ve sınır kapısı Satürn. Her biri  hayatımızda ayrı bir alanın temsilcisidir. 
Gezegenlerin hangi burçta olduğunu öğrenip çalışma şekilleri hakkında bilgi sahibi olabiliriz. Burcum Boğa diyen birisinden beklentimiz hareketleri yavaş, estetik duyguları gelişmiş, hesap işlerinde iyi, nispeten durağan bir kişi aklımıza gelebilir. Oysaki o kişinin yükselen burcu, Merkür ve Venüs'ü İkizler burcundaysa o kişiyi büyük ihtimal İkizler'miş gibi algılayacağız ve burçların safsafsata olduğu yolundaki genel yargıyı destekleyeceğiz.
 İşte bir insanı astrolojik olarak tanımlamak istiyorsak hangi gezegenin hangi burçta olduğunu ve genel harita içerisinde burçların ağırlıklarını belirlememiz gereklidir. Salt doğdumuz gün hesabıyla kolayca bulduğumuz Güneş burcuyla kişiyi değerlendirmeye kalkarsak oldukça sığ bilgiler elde edeceğimiz garantidir. Şimdi astrolojide hangi gezegenler ne konularda bizi temsil ediyor bir bakalım.

Güneş
Gökyüzüne baktığımızda en parlak gök cismidir. Hayatın kendisidir onun olmadığı bir dünyanın devam etmesi mümkün değildir. Güneş hayat verendir, canlılıktır. Açık olan, aydınlatan, büyüten enerjidir. Isı kaynağı ve yaşam enerjisidir. 
İşte Güneş kişinin hayatında kendi özü hakkında bilgi verir hangi burçtaysa yaşamda o şekilde parlar ve etrafını aydınlatır. Gücünün kaynağını göstermesi bakımından bize bilgi verir. 

Bir Güneş Koç, öncülük ettiğinde parlar hayatta, yeni bir işe başladığında ya da mücadele ettiğinde. O zaman enerjisini özünü gösterir. 
Güneş Boğa, konfor içerisinde kendini gösterir, dünyevi zevklere sahip olduğunda yaşam ışığını saçar, rahatlık, tatlar ve renkler işte onu canlandıracak şeylerdir. 
Güneş İkizler, iletişimde kendini bulur. İster okuyarak, ister anlatarak, isterse yazarak her türlü iletişim işleri içinde kendisini var eder. 
Güneş Yengeç, aile, vatan, duygular konularında parlar, büyütmek beslemek onun ışığını saçtığı alandır. 
Güneş Aslan sahneye çıkmalıdır, kalabalıklara seslenmelidir. Ormanların kralı gibi etrafını yönetmeli aynı zamanda cömertliğini göstermelidir zaman zaman kükremesi de gerekir yaşam ışığını saçabilmesi için.
 Güneş Başak, sınıflandırmalı, düzenlemelidir aynı zamanda hizmet etmelidir faydası yoksa bu hayat çekilmezdir parlaması için şarttır bunlar. 
Güneş Terazi, adaleti sağladığında, insanlarla ilişki kurduğunda, sanatın her dalını hayatına alabildiğinde gösterir kendini. 
Güneş Akrep, derinlere dalmalıdır, en uç noktalarda yok olup tekrar var olma deneyimleri yaşamalıdır dönüşerek işte bu kendine getirir. 
Güneş Yay, uzaklara gitmeli, sporla uğraşmalı maceradan maceraya koşmalıdır. Aynı zamanda tanımalı başka kültürleri ve yorumlar yapabilmelidir felsefeden dine.
Güneş Oğlak, hesap, kitap işleri iyidir aynı zamanda her zaman bir zirve belirlemelidir kendine varabileceği yoksa hayat anlamsızdır.
Güneş Kova, var olan düzenle ilgilidir onun derdi düzeltmeli değiştirmeli farklı bakış açısı getirmelidir, arkadaş grupları içinde olmalı bütünün içinde kendini fark etmelidir. 
Güneş Balık, metefizik boyutta yaşar hayatı, rüyalardan ilham alır hayat güneşini parlatmak için ve çoğunlukla feda ederek bulur içindeki ışığı. 

Ay 
Geceleri karanlık çölde yolları aydınlatır, denizlerin üzerinde usulca ışığı süzülür dalgalara.. Ay uçsuz bucaksız siyahın içindeki aydınlıktır. Astrolojide bilinçaltını  simgeler ve aynı zamanda derinlerdeki en temel ihtiyaçlarını anlatır.
Kişi Ay burcunu öğrenerek duygusal ihtiyaçlarını öğrenir aynı zamanda duygusal tepkilerinin şeklini.Anne semboliği astrolojide Ay ile temsil edilir. Ay burcu anne ile olan ilişkiyi ya da hayatındaki kadın figürleri olan ilişki şekli hakkında da bilgiler ediniriz.

Merkür
Kişinin düşünme ve iletişim şekli hakkında bilgi verir. Konuşma şekli, yapısı başkalarıyla olan diyaloglarının karekteristiği de bu şekilde açıklanır.Aynı zamanda eğitim hayatında nasıl olacağı özellikle ilkokul ortaokul  Merkür burcu aynı zamanda kardeşleri, komşuları yakın akrabaları da temsil eder.

Venüs 
Estetik değerler, aşk, ilişkiler parasal konular hakkında söz sahibidir. Venüs insanlarla olan uyumun ahengin göstergesidir. Hoşlanma, beğenme duyguları ne şekilde olduğunu gösterir.
 Aşkın gezegenidir, kimlere doğru çekildiğimiz hakkında önemli ipuçları verir. Hayatımızdaki genç kadınlarla olan ilişkiler hakkında da bilgi verir. 

Mars 
Aksiyon, hareket, enerjidir. Olaylara nasıl tepki verdiğimiz, fiziksel enerjimizi nasıl kullandığımız, yaşam gücümüz, mücadale şekillerimizi Mars burcumuza bakarak görebiliriz. 
Mars aynı zamanda cinsel cazibe gezegenidir. Cinsel enerjimizi ve şekli hakkında bilgiyi bu şekilde elde ederiz. Aynı zamanda ne tarz kişilere cinsel olarak çekim duyduğumuzu açıklar. Yaşamımızda olan genç erkekler hakkında da bilgi verir.

Jüpiter  
Bilgelik, cömertlik ve büyüklük gezegenidir. Gökyüzünde dünya ile kıyaslandığında devasa bir boyuta sahiptir. Aynı zamanda Güneş'ten aldığı ışığın iki katını dışarı yansıtarak aşırılığı ve büyüklüğünü gösterir. 
Astrolojik olarak ise Jüpiter bizim bilgeliğimizin nasıl olduğu, inançlarımızı, aşırı olduğumuz konuları ve şanslı olduğumuz alanları temsil eder. Jüpiter'in bulunduğu burç konularında fazlasıyla iyimser ve fanatikliğe varan bağımlılıklarımız olabilir. 

Satürn 
Jüpiter ne kadar cömertse, Satürn'de o kadar baskılayıcı ve cimridir. Kendisini saran halkaları sanki bir duvarlar içinde hapsolmuş bir görüntü verir. Astrolojik olarak Satürn bizim daraldığımız, kendimizi izole hissettiğimiz, korkularımızı biriktirdiğimiz alan olarak temsil edilir. 
Satürn burcu sınırlarımızı gösterir, kendimizi eksik gördüğümüz, sürekli mücadele ettiğimiz alanları açıklar. Satürn dersleri kişiyi olgunlaştırır işte bu dersler hayatımızda hangi konulardan gelecek bunun cevabı işte Satürn burcunda saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder