7 Şubat 2015 Cumartesi

Eril & Dişil Enerji



Dünya üzerinde bir dualite vardır. Karanlık-aydınlık, gece-gündüz, siyah-beyaz.. herşey zıtlarıyla beraberdir. İnsanlarda eril ve dişil enerjiden oluşur. Kadın ve erkek ayrımı sadece biyolojik olarak yapılırken eril ve dişil özellikler biyolojik yapıdan ayrı olarak farklı oranlarda insanlarda mevcut bulunabilir. 
Eril enerji doğası itibariyle hareketli, dışa dönük, enerjik, öncü, mantıklı, akla dayalı, objektif, realist bir yapı sergilerken, dişil enerji ise duygusal, içe dönük, besleyici, subjektif, geri planda, estetik, hassas yapıdadır. 
Biyolojik cinsiyete bakmaksızın bir kişide eril veya dişil enerjilerden hangisinin  olduğunu astrolojik verilerden yararlanarak bulabiliriz.
Öncelikli olarak gezegenler arasında eril ve dişil bir sınıflama vardır. Bunlardan Güneş, Mars, Jüpiter, Satürn eril sayılı. Ay, Venüs ise dişi gezegenlere örnektir. Merkür'e  ise herhangi bir gezegen atfedilmez. Haritaya baktığımızda en güçlü olarak doğasını sergileyen gezegen kişinin eril veya dişil özellik sergilemesinde önemli bir gösterge sayılabilir.
Diğer bakılan konum ise burçların eril ve dişil olmalarıdır. Eril burçlar Koç, İkizler, Aslan, Terazi, Yay, Kova. Dişil burçlar ise Boğa, Yengeç, Başak, Akrep, Oğlak ve Balık'tır. Haritada bu burçların köşe evlerde olması, içsel gezegenlerin bu burçlardan birinde olması da kişinin eril ve dişil özellik gösteriyor olmasında önemli bir gösterge sayılabilir.
Peki iyi güzelde haritada eril ve dişil özelliklerin ağırlığını bilmek bana ne kazandıracak? diye bir soru sorabilirsiniz. Önemli bir konudur çünkü kişilik özellikleri hakkında bize önemli ipucu sağlayacaktır. Kişi Merkür'ü Yengeç burcundaysa daha içe dönük, duygusal, subjektif bir iletişim tarzını benimserken, Merkür'ü Koç burcunda olan birisi daha dışa dönük, realist, akılcı yaklaşım sergileyecektir oysaki ikisi de burç olarak öncü burçlar arasında yer alır.
 Kişinin haritasının geneli eril özellikteyse bu kişi topluluk içinde daha aktif, daha öncü özellik gösterirken, dişil özelliğin ağır bastığı bir kişi ise daha duygusal, daha geri planda fakat daha üretken yapı sergileyecektir. Meeslek seçimlerinde, hayata bakış açısında, insanlarla ilişkililerinde eril ve dişil özellikleri önemli sayılır. 
Aslolan kişinin kendi içinde hem eril hem dişil özellikleri eşit sergilemesidir. Hayat dengeyi sever bir özelliğin ağırlıklı olması karşıtlık doğuracaktır. Özellikle doğu felsefesinde önemli yer tutan ying yang prensibince yer şey zıttını doğurur. 
Eril ve dişil herhangi bir özelliği bastırmak yok saymak ve geri planda tutmak kişinin hayattan zevk alamamasına, bazı kişilik bozukluklarına bile yol açabilir. O yüzden kendi içimizde bu potansiyelleri keşfedip doğru kullanmalıyız ve eksik yönlerimizi fark edip alternatif yollarla bunları gidermeya çalışmalıyız.

1 yorum: