3 Şubat 2015 Salı

İlişkilerin Ahengi


Aşk, sevmek, tutku hayatı yaşanabilir kılan en temel duygulardır. İnsan aşık olduğunda renkler değişir, kokular daha bir güzelleşir. Hayatın tüm tonlarını daha canlı hissederiz o ruh halinde. Aşk dokunduğu kişiyi ısıtır fakat fazlası yakar, kor eder adeta. Tarih nice aşıkların destanıyla doludur kavuşan veya kavuşamayan. Gökyüzünde insanların uyumlarını, yaşadıkları aşkların tonlarını gösteren işaretler vardır. Bizler kimlere çekiliriz, işte bu insan diğer yarımdır deriz. Birden yakan gelip geçici olan duyguların sebebi nedir ya da yıllar boyu ateşinden hiç birşey eksilmeden devam eden o efsane aşkların sırrı.

 Temel bazı işaretler vardır öncelikle haritamızda erkekler için Ay burcu aradığı kadında bulunması gereken ihtiyaçlarını temsil eder, Venüs burcu ise kadında bulunan hangi özelliklerin çekici geleceğine işarettir. Kadınlar içinse bu Güneş burcu ve Mars burcu şeklinde yorumlanır. Mesela bir erkek Ay burcu Yengeç, Venüs burcu Terazi ise öncelikli olarak kadının duygusal anaç olmasına ihtiyacı vardır demektir fakat çekici olması için zerafet kibarlık özelliklerini de taşıyor olmalıdır. Kadınlar için Güneş burcu Oğlak olan Mars burcu İkizler olan bir bayan statü sahibi güçlü ama aynı zamanda iletişimde güçlü özelliklere sahip etkili konuşan ve bilgili birini oldukça çekici bulacak ve kendini onunla tamamlanıyor hissedecektir. 

Demekki şu an bir ilişki yaşıyorsak öncelikle kendi gezegenlerimize sonra karşımızdaki insanın gezegenlerine bakacağız ve uyumu yakalamaya çalışacağız. Peki bitti mi bu kadar mı derseniz maalesef hayır. İlişkiler çok karmaşıktır ve pek çok göstergeye bakmak gerekir bu sadece en temel kuralımızdır. Genel olarak baktığım ilişki haritalarında Güneş-Ay, Mars-Venüs uyumu olmayanların çok uzun soluklu olmadığını görmekteyim. 
Bir diğer gösterge kişinin 5. ve 7. evlerinde bulunan burçlar veya bu evlerde bulunan gezegenlerde etkili olmaktadır. Kişinin haritasında bulunan bir gezegen eğer sizin bu evlerinize düşüyorsa büyük ihtimal o kişiye karşı yoğun bir çekim hissedeceksinizdir.5. ev aşk, flört tarzı ilişkilerle ilgili çekimi temsil ederken, 7. ev evlilik düşündüğünüz partnerin yapısı hakkında size oldukça bilgi verecektir. 

Önemli sayılabilecek göstergelerden birisi de Kuzey ve Güney Ay Düğümleridir. Astrolojide varsayımsal olarak kabul edilen Vedic astrolojide ise Rahu-Ketu ismiyle simgelenen bu düğümler ilişkilerde ciddi bağlılıklar oluşmasına sebep olabiliyor. Özellikle Güney Ay Düğüm'le partnerinizin bir gezegeni kavuşuyorsa geçmişten beri tanıyormuş hissi verebilir size. Karmik geçmişe veya geleceğe dayalı ilişkilerde Ay Düğümleri incelenir. Baktığım bir kaç evlilik anı haritasında özelllikle Gad'ın aldığı transitlerin benzer şekilde olması önemli olduğunu gösteriyor bana. 

Gelelim diğer bir işarete bu özellikle ilişkilerinin durumunu ya da aşkı ne zaman nerede bulacaklarını söyleyen bayanların bakması gereken noktadır. Juno isimli astreoid bize kadınlarda partner olarak seçecekleri kişinin genel özelliğini veya nerede ne şekilde tanışacakları hakkında bilgi verir. Ben genel olarak bir kaç evlilik haritasını incelediğimde Juno'nun bulunduğu evin temsil ettiği mekanlarda tanışmanın gerçekleştğini gördüm. Bir arkadaşım Juno 11. evdeydi ona eşinle kalabalık bir grup arkadaşlar içerisinde mi tanıştığını sordum ilk tanışmaları hatta evlilik kararı bir çok arkadaş dost ortamının olduğu yerde alınmış. Bu noktanında dikkate alınması önemlidir. 

Arap noktaları evlilik, aşk ilişkiler hakkında incelenmesi gereken önemli bir konudur. Kişinin evlilik noktası veya aşk noktası hesaplanarak bu noktalara gelen transitler açılar dikkatle incelenir ve evliliğin ilişkinin rengi hakkında bize bilgi verir. 

Önemli sayılabilecek noktalardan birisi de kişinin o seneki profeksiyonuna bakmaktır. Eğer harita incelendiğinde o seneki profeksiyonu evliliğe dair bir işaret yoksa büyük ihtimal evlilik olmayacaktır diyebiliriz. Profeksiyonu nasıl hesaplayabiliriz derseniz bu biraz ileri düzey astroloji bilgisi gerektiyor. Konuya hakim uzman astrologlardan tarafından incelenip yorumlanmalıdır.

İlişkiler çok karmaşıktır ve her ilişkinin çeşidi farklıdır. İnsanlar  yap-boz parçası gibi birbirlerini tamamlarlar. Bu da bazen bize çok uyumsuz gibi gelen insanların neden bir araya geldikleri konusunda bilgi verebilir. Gördüğünüz gibi insanlar pek çok açıdan tamamlanması lazımdır görünüşte uyumsuz gibi olan çiftler yıllar süren birliktelikler yaşarken, mükemmel diyebileceğimiz ilişkiler bitebiliyor. Aslında herşey olması gerektiği gibi, olması gerektiği kadar yaşanıyor.

 Her insan hayatımızda bizi tekamüle ulaştırmak için gerekli çabayı gösteriyor. Kimi yaptığı iyiliklerle, kimisi kötülükleriyle bu yaşamda almamız gereken dersleri öğretiyorlar. 

Doyum sağlayan, bizi ilahi bütünlüğe taşıyacak, içimizdeki sevgiyi ortaya çıkarak eş ruhları bulmanız dileğiyle..

2 yorum:

  1. Kuzey aydugumu koç. 1987 kıymetini 1968 li biri ile tanıştım burcu koçok kuzey aydugumu koç satürn koç. Karmik bağmi var aramızda. Benim güneşi ikizler. Satürn yaydaa yükselen yay.

    YanıtlaSil
  2. Kadının kötüsü aslanda ise ve erkeğin marsı da aslan da ise geçmişte tanıdığı bir asker anlamında mı bu?

    YanıtlaSil