2 Şubat 2015 Pazartesi

Venüs & Neptün Birlikte Dansı


Venüs ve Neptün birbirleriyle ahenk içinde sisler arasında dans ediyor gökyüzünde. Venüs zerafeti, güzelliği, zevkleri, ihtişamı, renkleri, dünyevi her tür hevesi temsil ederken partneri Neptün hayalleri, fantazileri, belirsizliği, uykuları, rüyaları ve okyanusların derinlikleriyle eşlik ediyor. Birlikte burçların sonuncusu olan ve tüm burçların  harmonisini içinde taşıyan Balık burcunu mekan ediniyorlar bu güzel birliktelik için. Nedir bu ortaya çıkan şey hayallerin fantazilerin güzelleşmesi zevklerin yoğunlaşması zirve yapması ihtişama dair arzular.. Bir nevi cennetin yansıması bu.Kişi geçici bir pembe gözlük takar bu dönem herşey çok güzel görünür, huzur vardır tüm endişelerden uzak sanatsal bir dokunuştur adeta ilahi olan.
Herkes on iki burcun toplamıdır hepimizde biraz Koç, biraz Boğa biraz Oğlak'ız her birini hayatımızın bir alanında gösteririz. İşte Balık olarak nerede hangi alanda varsak işte orada şu an sislerin içinde öylece bize sunulan illizyonları izliyoruz.
Geçici bir rahatlama seansı gibi gözlerimizi kapattık rüyalar alemine daldık. Tehlikeleri de yok degil var olmayan şeyleri varmış gibi düşünebilir, karşımızdaki kişiyi olduğundan başka şekilde görebiliriz. Akıl ve mantığımızı asla geri plana itmeden bu dönemi en güzel şekilde yaşamalıyız.
Sanat, edebiyat, sinema, gösteri dünyasında varlık gösteriyorsak bu işte kayan yıldız dönemidir dilek tutun ve gerçekleştiğini görün.Şiirler yazın güzelliğe, resimlerini çizin zerafetin ve inceliğin, aktarın sinemaya uyumu ve ahengi bu dönem size yol gösteren ilhamlar yağmur gibi akacaktır...
Herşey şu an böyle güzel mi böyle herşey toz pembe mi derseniz değil tabiki. Evren denge üzerine kurulu Balık burcunun o sislerini, kare açısında Yay burcunda duran Satürn bir dur diyor. Felsefi olarak ölçüp tartılmasını istiyor faydalı mı yararlı mı olduğu konusunda dış ses olarak uzaklardan yankılanıyor gerginliği hissediyoruz derinlerden. Özgürlük illa ki ister Yay kurban olmak kendini feda ise Balık burcunun  isteği. İşte bu ikisi arasında tercihler yapacağız zaman zaman..
Venüs, Neptün'le olan dansından usulca uzaklaşırken yaralı Chiron'a yaklaşacak. İlişkiler alanında yaralarını gösterecek Chiron ona ve birbirlerine destek olacak iki gezegen. Belki şifa bulacağız, belki de bilgelik kusurlarımızı göreceğiz yaralarımızın hafiflediğini hissedeceğiz. Hayat hep bir ahenk içinde takip etmesini bilene..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder