20 Şubat 2015 Cuma

Ben - Biz Mücadelesi


Mars ve Venüs öncü hareketli insiyatif alan mücadele eden biraz patavatsız  biraz saf delikanlı burç Koç'a geçiş yapıyor. Mars için bu durum gayet keyifli Koç burcu kendi burcu olduğundan rahatça kendisini gösterecek. Savaşacak, mücadele edecek, enerji patlaması yaşayacak haritalarda hangi ev konularına düşüyorsa. Birşeyleri başlatacağız, içimiz kıpır kıpır olacak. 

Satürn Yay üçgen desteği ile bu başlangıçlar öyle bilinçsiz olmayacak gayet sağlam atacağız adımlarımızı. Mars Koç'ta bir anda ateşin alevi gibi hareket ederken Satürn içten içe ağır ağır yanan ateş formatına sokacak ve düşüneceğiz. 

Hep olumlu değil baş ağrıtacak biraz, belki ateşli hastalıklar daha çabuk olacak. Belki yaralanmalarla karşılaşacağız bu dönem ama gelip geçecek.

 Mars Koç ülke haritamızda 10. evimize düşüyor yani ülkeyi yönetenleri işaret ediyor demekki daha agresif, daha aktif konumda olacaklar bu süreçte. Belki yepyeni süreçleri başlatacaklar bu süreçte karşıt konumda halkı temsil eden 4. eve bi takım baskılarda bulunabilirler. Yalnız bu evde Satürn Mars'ın hareket alanını daraltacak nispeten.

Venüs ilişkileri, parayı, ticareti, kadınları temsil eden gezegen Balık burcunda rahatken şimdi kendini hiç rahat hissetmeyeceği Koç burcuna geçecek. Venüs naiftir, kurnazdır, kibarlıkla ve zarefetle halletmeye çalışır işlerini. Oysa Koç burcunda bu şekilde doğasından uzak gayet aktif, nispeten kaba, daha ilkel içgüdülerle hareket eden, dobra bir tarz benimseyecek.

Ülke haritasında genç kadınları temsil eden Venüs 10. evde kadınların ülke yönetiminde daha ön planda ve daha enerjik tavırda olacaklarını gösteriyor. Balık burcu kurban edilme figürleri taşır. Venüs Balık burcundayken ülkenin çarpık ilişkilere bakış açısı, kadınlara karşı tutum konusunda üzücü bir kurban verdik. 
Özgecan Venüs Balık burcunda feda ettigimiz kurbandı ülkece hatalarımızı sorguladık onun ölümüyle. Karanlıkları, yanlışları gösterdi bize. Herkes ders çıkarmaya çalıştı bir şekilde. Venüs simgesi olarak bu ülkede kadınların ne zorluklar içinde olduğunu gösterdi herkes paylaştı yaşadığı zorlukları ve artık birşeyler yapılmalıydı bunun için diyetti belki onun ölümü boşa degildi. 

İşte Venüs Koç'ta sadece kabulleniş degil artık mücadele vakti geldiğini gösterir. Venüs Balık'ta ortaya çıkan bazı şeyleri düzeltmek için dişi enerji Venüs Koç burcunda daha yırtıcı şekilde mücadele edecek yanına Mars'ı da alarak. Birşeyleri değiştirmek için dokunuşlar yeri geldiğinde yumruklarını gösterecek. 

Daha hareketli bir süreç olacak tabiki devletin başı içinde. Diğer ülkelerle ilişkilerde ani yükselen gerilimler yaşanabilir. Hükümet partisi içindeki kadınlar daha aktif görevler alabilir ve birtakım söylemleri halk içinde tepkilere sebep olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder