2 Şubat 2015 Pazartesi

Zamanın Bekçisi Satürn



Uzaklarda kendi halinde bir melankolik. Ağırdır dönüşleri yılların asırların temsilcisi olmaya hak kazanırcasına. O zamandır bizi sınırlayan kalıba sokan.. Düzenin, disiplinin ta kendisidir. Maksadı zarar vermek değildir bizi biçime sokar ve ortaya bir sonuç çıkarmamızı sağlar. Bunu yaparken soğuk öğretmen maskesini takmayı eksik etmez lakin vicdanlı ve adildir.

Satürn bir insanı etkisi altına aldığında hayatı ağırlaşır, yoğunlaşır. Depresif ruh hallerine büründürür kişiyi eski formundan alıp yepyeni daha faydalı haline çevirmek için merceği hataların üstüne tutar ve olduğundan büyük görünmesini sağlar. Artık o sorunlar çözülmelidir yoksa hayattan zevk alınmaz. Ne zamanki bu dersleri alırız o zaman işte o soğuk gezegenin enfes halkalarının güzelliğini bir hapishane kelepçesi gibi degilde boynumuza asılmış inci kolye gibi görmeye başlarız.  

Doğduğumuz vakit Satürn haritamıza karanlık bir mühür gibi damga vurmuştur işte hayatın boyunca bu alanı düzelt inşa et. Zorlanacaksın, eksik hissedeceksin belki karamsarlığa düşeceksin ama görevlerini yerine getirirsen sana kalıcı bir başarı vaat ediyorum der.

 Satürn Koç olanlar için liderlik, öncü olmak, hareketi başlatmakta...
 Satürn Boğa konfor, rahatlık, dünyevi zevkleri yaşamada..
 Satürn İkizler iletişim, bilgi edinme, topluluklara dahil olma, akılla ilgili işlerde..
 Satürn Yengeç yuva kurmada, anne ile ilişkide, beslenme ve beslemede..
 Satürn Aslan sahneye çıkmada, egosunu göstermede, yönetmede..
 Satürn Başak ayrıntıları görebilmede, sistemli olmada, hijyen beslenme konularında,
 Satürn Terazi ilişki kurmada, adaleti sağlamada, nezaket ve kibarlık konularında,
 Satürn Akrep cinsellikte, derin paylaşımlarda, ölüm olgusunu kavramada,
 Satürn Yay özgürlük, adalet, hayat felsefesinin oluşturulması konularında..
 Satürn Oğlak zirveye ulaşmada, başarılı olmada, sosyal statü kazanmada,
 Satürn Kova orjinal olma, yaratacılık gerektiren işlerde, düzeni değiştirmede,
 Satürn Balık evrenle bütünleşmede, spritüel , bilinçaltı konularda,.

Bu arada sadece o alanla bırakmaz bizi.. Her iki buçuk senede farklı hayat alanlarımıza müdahil olur düzeltilecek yanları söyler ya da zorla düzelttirir. Öyleki eksiklerimizde ısrar ettiğimiz noktada az tokat yememişizdir ondan. Şu an Satürn Yay burcuna geçti bize diyorki özgürleş..  Kendine ait bir felsefe, ideal oluştur seyahatlere çık kendi içinde veya maddi dünyada.. Fakat bu arada bazı dersler alacaksın mesela özgürlüğün bir bedeli olduğu gibi..

Bakalım şu an acaba nerede kendimizi daralmış hissediyoruz. Hangi alanda birşeyler yapmalıyız duygusuna sahibiz. Dikkat edelim çünkü zamanın efendisi kronometresini açtı bizi iki buçuk sene sınavdan geçirecek.. Hayatın ahengine uyum sağlayalım..Gündüzler güzeldir fakat gecenin yaşanmadığı bir dünyada yaşam çok fazla devam edemezdi. Satürn içimizdeki geceyi temsil eder güneş çıktığında hazır olmamız için..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder